IRINA LOGHIN - Site oficial

Cate flori mi-ati dat voi mie
Nu pot creste pe campie
Va dau si eu cantecul
Odata cu sufletul!
Irina Loghin
„Am căutat fericirea deplina, nu focul de paie...”
Navigarea pe site
Galerii
Autobiografie
Bibliografie
Legături
Discografie - Înregistrări Radio\Tv
Discografie - Discuri Vinil
Discografie - Casete audio
Discografie - CD-uri
Discografie - Înregistrări Needitate
Videografie - Apariții Tv
Videografie - Casete Video
Videografie - DVD-uri

Pentru evenimente:
0721.820.181 sau 
0722.303.534

6-20.jpg
Youtube Facebook
 

 Dragii mei, bun venit pe canalul meu Youtube, IrinaLoghin România! 
Acesta este canalul meu oficial, unde găsiți cele mai importante momente din cariera mea artistică, momente unice, inedite, din viața de artist, dar și din postura de mamă și bunică! 
Vă iubesc, vă prețuiesc și vă mulțumesc că-mi îndrăgiți cântecele!!




Născută la 19 februarie 1939, în comuna Gura Vitioarei de lângă Vălenii Munte, cea mai iubită interpretă a muzicii populare românești, aflată acum plină maturitate artistică, a cunoscut de mică dragostea pentru cântecul popular. Venită pe lume în vremuri de război, a trecut prin multe necazuri, foamete, seceta dar, cu toate acestea, a avut o copilărie fericită. Provenind dintr-o familie cu teamă de Dumnezeu și dragoste de cântec, interpretează a știut că treacă cu capul lor peste toate necazurile. 

În 1963, este înscrisă la un concurs al prestigiosului Ansamblu Ciocârlia și este aleasă din două zece concurenți, împreună cu Maria Ciobanu. În 1967 formează primul și cel mai iubit dialog muzical folcloric alături de Benone Sinulescu. Este interpreta despre care Ceaușescu a spus că  Este cântăreața numărul 1!

A refuzat sa ia parte la festivalurile gen Cântarea României, precum și să înregistreze piese despre „genialiiconducători ai României din perioada comunistă. A avut curajul, în acele vremuri, să interpreteze și piese de petrecere, care nu erau considerate folclor. Din aceste motive nu a fost decorată cu medalii și trofee în perioada regimului comunist. Totuși, cel mai mare trofeu a fost dragostea publicului, de care să bucurat în întreaga carieră. În anii 80 aduce venituri statului într-un an câte Uzinele Republica în trei. Un record personal este o casetă imprimată în peste opt sute de mii de exemplare, care sa epuizat în doar două zile. 

Irina Loghin se bucură de un succes rar întâlnit în România, pâna în momentul interdicției - 1982. Ia fost interzis să imprime în Radio sau Electrecord, să filmeze în TVR și să susțină concerte. În 1989, la Chișinău, Irina Loghin revine pe scena, cântând cu mai multă patimă ca niciodată toate dorurile purtate ani în șir în suflet.  

Ca să vorbești despre Irina Loghin, nu este ușor… Este înscrisă de mult cu litere de aur în cartea folclorului românesc, dar este și o cântareță universală, abordând cu aceeași lejeritate orice gen muzical. Talentul, frumusețea, modestia și sinceritatea cu care se adresează publicului larg o fac pe Irina Loghin să fie una dintre cele mai iubite soliste din România. Irina Loghin rămâne o mare artistă a românilor, peste care timpul nu va trece!

©Irina Loghin 2010
Toate drepturile rezervate
Imaginile, melodiile si datele de pe acest site
nu pot fi reproduse fara acordul scris al proprietarului acestor materiale.